Πάνος Ζαχαρογιάννης Μvp Α’ Φάσης

  0
  889

   

  Καλησπερα Βαγγελη, συγχαρητήρια για την ανάδειξη σου ως ΜVP ολόκληρης της πρώτης φάσης της Λίγκας. Πίστευες ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης των αγώνων?

  Ευχαριστώ παρά πολύ την λίγκα για την τιμή που μου κάνει. Τόσο νωρίς στην διοργάνωση δεν περίμενα τέτοια διάκριση. Η προσπάθεια μου είναι επικεντρωμένη στο να κερδίζει η ομάδα μου και να βελτιώνομαι και εγώ, αφού τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε.

  Οι μέσοι όροι σου σε όλες τις κατηγορίες δείχνουν ακόμη καλύτεροι απ’ την περσινή σου παρουσία. Πιστεύεις ότι οφείλεται στο δέσιμο της ομάδας χρόνο με το χρόνο ή κάτι άλλο παίζει ρόλο;

  Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο παίζει η εμπειρία που έχω πλέον αποκομίσει μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη διοργάνωση. Το σώμα μου έχει, πλέον, συνηθίσει στους ρυθμούς των εβδομαδιαίων παιχνιδιών και δεν με απασχολούν πια μικροτραυματισμοί που είχα σε αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων σαιζόν. Σίγουρα το επίπεδο της ομάδας μου, της Τιρινίνι για όσους δεν το ξέρουν, είναι τέτοιο που βοηθάει να εξελίσσομαι σαν παίχτης.

  Ποιο σημείο, είτε επιθετικό είτε αμυντικό, πιστεύεις ότι είναι το κύριο πλεονέκτημα σου και πιο το μειονέκτημα;

  Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι αντικειμενικός σε αυτό που ρωτάτε ή αν μπορώ να κρίνω εγώ την αγωνιστική μου απόδοση. Θα σας πω γι’ αυτά που ακούω από τρίτους που με έχουν παρακολουθήσει κατά καιρούς. Μια φίλη μου είπε πρόσφατα για την μαχητικότητα μέσα στο παιχνίδι. Εγώ θεωρώ ότι έχω ικανοποιητικά αθλητικά προσόντα για τα δεδομένα της διοργάνωσης και αυτά με βοηθούν να διακριθώ. Η έλλειψη, από την άλλη πλευρά, συστηματικής προπόνησης δεν βοηθάει να έχω καλά ποσοστά στα σουτ από μακρινή απόσταση. Είναι ένα κομμάτι που ευελπιστώ να βελτιώσω στο δεύτερο γύρο.

  Πώς σου φάνηκε ο πρώτος γύρος της λίγκας; Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στις παλιές και τις νέες ομάδες;

  Νομίζω ότι ο πρώτος γύρος της διοργάνωσης είναι ιδανικός τόπος για να βρει η κάθε ομάδα τα πατήματα της. Να δει τις δυνάμεις της και να βρει την θέση της μέσα σε τόσες ομάδες. Ο διαχωρισμός που θα γίνει τώρα βοηθάει απόλυτα ώστε όλα τα ματς να είναι ανταγωνιστικά και το κίνητρο των παιχτών να παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Αυτονόητα η βασική διαφορά των νέων ομάδων με τις παλιές είναι η εμπειρία. Η μετάβαση της παρέας από τα μονάκια των ανοιχτών γηπέδων στα δίπλα ενός κλειστού γηπέδου θέλει χρόνο. Ας μην βιαστούν να απογοητευτούν οι νέοι παίκτες. Η προσπάθεια αξίζει.

  Ποια ήταν για σένα και την ομάδα σου θεωρείς η καλύτερη στιγμή έως τώρα στην πρώτη φάση των αγώνων;

  Για την Τιρινίνι ο στόχος παραμένει ο ίδιος ανεξαρτήτως αγώνα και φάσης της Λίγκας. Νίκες και συνεχή βελτίωση. Σιγά σιγά νομίζω βρίσκουμε τα πατήματα μας σαν ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο στην επόμενη φάση.

  Ποιος ήταν ο δυσκολότερες αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει ως τώρα στο Πάνος Ζαχαρογιάννης είτε στην Α’ Φάση είτε γενικότερα στην ως τώρα παρουσία σου;

  Ο δυσκολότερος αντίπαλος είναι για μένα, και νομίζω για όλους τους συμπαίκτες μου στην λίγκα, η κούραση της καθημερινότητας, καθώς όλοι ξεκλέβουμε μερικές ώρες μετά από δουλειά και πριν από τον ύπνο για να ασχοληθούμε με το πάθος μας. Αν εννοείς καθαρά αγωνιστικά, οι ομάδες που ξεχωρίζουν για τις άμυνές τους, όπως οι Στιγκιντριακοί και οι Ρούκουνες, με έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα.

  Μίλησε μας λίγο για τους στόχους φέτος σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Τι περιμένεις από τη φετινή χρονιά;

  Σε ένα ομαδικό άθλημα δεν χωράνε ατομικοί στόχοι. Στόχος της Τιρινίνι, λοιπόν, είναι η κορυφή. Τέλος. Θέλουμε να είμαστε φυσικά αρτιμελείς χωρίς τραυματισμούς και να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Κακά τα ψέματα, όμως, όταν κερδίζεις περνάς ακόμα καλύτερα.

  Πες μας δύο λόγια για την εμπειρία σου έως σήμερα στο Πάνος Ζαχαρογιάννης.

  Δεν είχα την τύχη να παίξω στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια μπάσκετ στα πανελλήνια ή τοπικά πρωταθλήματα. Ασχολιόμουν με άλλα αθλήματα εκείνη την εποχή. Όμως, πάντα η πορτοκαλί μπάλα ήταν το πάθος μου, όποτε τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να ζήσω κατά κάποιο τρόπο ένα παιδικό μου όνειρο. Αυτό νομίζω ισχύει για παρά πολλούς συμπαίκτες από όλες τις ομάδες που βλέπω να παίζουν με πάθος μικρού παιδιού και να περιμένουν με ανυπομονησία την «game night». Ευχαριστώ, λοιπόν, κι εγώ την διοργάνωση που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα να γίνουμε πρωταγωνιστές στο δικό μας μικρό NBA που λέγεται «Πάνος Ζαχαρογιάννης».


  Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου, συγχαρητήρια και πάλι για την ανάδειξη σου ως MVP της Α΄ Φάσης!

   

  PlayerTeamPPGRPGAPGSPGBPGEFF
  Κοτσαμπας ΕυαγγελοςΤιρινινι19.712.93.73.71.432